Bacon- och salviainlindad kaninrygg

Välsmakande.....

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

2 kaninsadlar
16 stora salviablad
8 skivor bacon
1 fänkål
1 gul lök
1 morot
1/4 rotselleri
8 vitlöksklyftor
10 mogna stora tomater
2 fintärnade soltorkade tomater
75 g smör
1 dl ljus viltfond gjord på kanin
1 knippa basilika
salt
peppar
socker
4 msk grovriven Västerbottensost

Gör så här

1. Skär alla grönsaker, utom tomaterna, i tärningar och fräs dem i smör tillsammans med de soltorkade tomaterna och den finhackade vitlöken.
2. Skala de 10 tomaterna, tag ur innanmätet och pressa ur juicen. Skär sedan tomatköttet i tärningar, lägg det i kastrullen och slå på tomatjuicen och viltfonden. Låt sedan alltsammans koka på svag värme i mellan 30 och 40 minuter.
3. Strimla basilikan och låt den koka med i kastrullen under de sista fem minuterna. Smaksätt sedan med salt, peppar och socker.
4. Bena ur sadlarna och krydda kaninytterfiléerna. Lägg sedan fyra salviablad på varje filé och linda in var och en i två skivor bacon, fästa med tandpetare. Bryn dem sedan hastigt och stek dem färdiga i ugnen i 150°C. Det tar ungefär åtta minuter.
5. När filéerna är färdiga tar du av baconet, hackar det och skär sedan upp filéerna. Servera filéskivorna överströdda med riven ost och baconhack och med såsen till.
Visningar:
1197
Sparat:
8

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Bacon- och ostg
av Cayene
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader
Underbar kyckli
av Marre73
över 2 månader