Bacon- och senapsfylld skinkschnitzel

Enkelt och gott

Betyg (4 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

600 g tunna skivor färsk skinka
1 krm svartpeppar
1 msk senap, ta den sort du tycker
4 skivor jägarbacon
2 msk hackad persilja
Matfett
3/4 dl vatten

Sås:
250 g champinjoner
Ca 15 cocktailtomater
1 msk vetemjöl
2 1/2 dl mellangrädde
Matfett
Steksky
Salt
Peppar

Gör så här

Banka eventuellt ut köttet till tunna skivor. Krydda dem med svartpeppar. Bred över senap. Dela baconskivorna och lägg en halv skiva på varje köttskiva. Strö över hackad persilja.

Rulla samman köttskivorna och fäst dem tandpetare. Stek rullarna gyllene runt om i lite matfett. Sänk värmen lite och tillsätt vatten. Låt rullarna eftersteka några minuter tills köttet är genomstekt.

Ansa och skiva svampen. Halvera tomaterna. Fräs svampen i lite matfett tills vätskan har kokat in. Tillsätt tomaterna och låt dem fräsa med en stund.

Strö över mjöl och rör om. Späd med steksky och grädde i omgångar. Låt såsen småputtra några minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg ner köttrullarna i såsen och låt allt bli genomvarmt.

Bjud potatis och sallad till.
Visningar:
4504
Sparat:
101

LIKNANDE RECEPT

Skinkschnitzel recept
Panerad helgski..
över 2 månader
Amoz oktobergry
av amoz
över 2 månader
Festgryta med p
av Vompa
över 2 månader
Schnitzel Paris
av fenne
över 2 månader
Plommonfyllda r
av MrsC
över 2 månader
Skinkschnitzel
över 2 månader