Bacon och ostpannkaka

Jag använde den större mängden av bacon och mjöl och det blev mumsigt värre

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

150 g bacon (2 pkt á 140 g)
3 ägg
2 dl riven ost
6 dl mjölk
2-2 ½ dl vetemjöl (2,5 dl)

Gör så här

Klipp baconskivorna i 2 cm långa bitar.
Bryn dem i het panna.
Ta upp dem.
Pensla långpannan med lite baconfett.
Vispa samman äggen, osten och hälften av mjölken.
Tillsätt mjölet och rör alltsammans till en slät smet.
Blanda i resten av mjölken och de brynta baconbitarna.
Häll smeten i en långpanna och grädda i 225 graders ugnsvärme i ca 30 minuter eller tills pannkakan fått gulbrun färg.
Visningar:
1456
Sparat:
24

LIKNANDE RECEPT

Ostpannkaka recept
Ostpannkaka med
över 2 månader