Baconlindade dadlar med ädelostfyllning på ruccolabädd

Urmumsig förrätt!

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st
Baconlindade dadlar med ädelostfyllning på ruccolabädd

Ingredienser

1 paket baconskivor (brukar vara 7 skivor per paket)
14 dadlar
1 tub ädelost på tub

Till ruccolabädd:
Ruccolasallad
Avocado
Gurka
Olivolja
Balsamvinäger med persikosmak
salt
peppar

Övrigt:
Tandpetare

Gör så här

* Peta ur kärnorna ur dadlarna.
* Fyll kärnhålet med ädelost.
* Dela baconen på halva.
* Linda in dadeln i en baconskiva och "lås" med tandpetare.
* Gratinera 20 min i ugnen på 225 grader.

Ruccolabädd:
* Skölj sallad och gurka.
* Ta ur kärnan och skär avocadon i tunna skivor.
* Skär gurkam i tunna halvmånar.
* Lägg upp ruccolasallad, gurka och avocado på assietter.
* Strö över salt, peppar, olja och vinäger.

* Lägg upp de baconlindade dadlarna på salladen och servera.

Tips! Byt ut ädelosten mot salamiost på tub. Också supergott!
Visningar:
6995
Sparat:
94

LIKNANDE RECEPT

Fyllda minikrus..
av Queenie
över 2 månader
Petits Choux me..
av MLRombo
över 2 månader
Ostpiroger
av Queenie
över 2 månader
Cannelloni fyll
av Fin
över 2 månader
Krutonger med h
över 2 månader
Ädeostpaj med d
av Queenie
över 2 månader