Bacontoppad gratäng

Fransk senap i såsen och bacon "på toppen" ger ljuvlig smak till den här gratängen. Snabbt gott och praktiskt!

Betyg (1 röst)
Antal personer
4-5

Ingredienser

6 kycklingfiléer
Salt
Peppar

Sås:
4 dl crčme fraiche
1 hönsbuljongtärning
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk fransk senap
2 msk kinesisk soja

Garnityr:
200 g bacon, i tärningar
1 liten knippe persilja, finhackad
1 dl riven ost

Gör så här

Ugn 175 grader.

Tina frysta kycklingfiléer. Salta och peppra.
Lägg i en ungssäker form.
Koka ihop ingredienserna till såsen och häll över kycklingen.
Hetta upp en stekpanna och stek bacontärningarna knapriga.
Fördela dem över kycklingen och avsluta med att strö över persilja och riven ost.
Gratinera mitt i ugnen tills osttäcket är gyllenbrunt
30-45 minuter.

Servera med ris och en härlig grönsallad.
Visningar:
2852
Sparat:
131

LIKNANDE RECEPT

Gratäng recept
Kycklinggratäng..
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Köttfärsgratäng
av anenik
över 2 månader
Bacon- och ostg
av Cayene
över 2 månader
Underbar kyckli
av Marre73
över 2 månader