Bagels

Betyg (1 röst)
Antal personer
12 st

Ingredienser

25 g jäst
5 dl vatten (37 grader)
2 msk olja
1 msk salt
2 msk sirap eller socker
13-14 dl vetemjöl special
ev sesam- eller vallmofrö till garnering

Gör så här

Smula sönder jästen i en bunke. Rör ut jästen med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt, sirap eller socker och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta ihop degen tills den blir smidig. Täck över och låt jäsa 1 timme. Ta upp degen på mjölat bakbord och forma den till en längd. Dela den i 12 bitar. Forma runda bullar och platta till dem lite. Stick hål i mitten med hjälp av ett finger, bestickskaft eller annat. Hålet måste göras större än man vill ha det efter gräddningen, när degenjäser krymper hålet. Lägg bröden på mjölat bakplåtspapper, täck över och låt jäsa ca 15 min. Sätt ugnen på 225 grader. Koka upp vatten i en vid gryta. Lägg i 2-3 ringar i taget och koka ca 2 min på varje sida. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Strö ev över sesam- eller vallmofrö. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min, tills de har fått fin färg. Låt kallna på galler under bakduk.
Visningar:
1066
Sparat:
22

LIKNANDE RECEPT

Bagels recept
Fullkornsbagels
över 2 månader
Bagels
av Ulrica
över 2 månader
Bagels
av Amika
över 2 månader
Bagels
av Majaj
över 2 månader
Bagels!..
av SEMLAA
över 2 månader
Härlig blueberr..
över 2 månader