Bagels

Gott bröd till olika fyllningar

Betyg (10 röster)
Antal personer
16 st
Bagels

Ingredienser

5 dl 3% mjölk
25 gram smält smör
1 pkt jäst
2 tsk salt
2 msk sirap eller honung
13-14 dl vetemjöl special
1 ägg till pensling
Vallmofrön eller sesamfrön att strö på
3 liter vatten att koka bagels i
2 msk salt

Gör så här

Ljumma mjölken och smula ner jästen. Tillsätt smör, salt, sirap och mjöl. Arbeta ca 15 minuter i maskin till en smidig blank deg. Låt jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Koka upp 3 l vatten med saltet i en stor kastrull. Knåda degen på mjölat bakbord och dela den i 16 delar. Rulla ut till ca 20 cm långa korvar och nyp ihop hårt till en ring.

Koka några bagels åt gången i 2 minuter och ta upp med en slev, lägg på ett galler för att rinna av. (Bageln sväller upp rejält under kokningen).

Koka åtta st i första omgången och lägg efter avrinning över på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrön. Grädda i 200 grader i ca 20 min.
Visningar:
7250
Sparat:
318

LIKNANDE RECEPT

Bagels recept
Fullkornsbagels
över 2 månader
Bagels
av Amika
över 2 månader
Bagels
av Majaj
över 2 månader
Bagels!..
av SEMLAA
över 2 månader
Härlig blueberr..
över 2 månader
Philadelphiabag..
över 2 månader