Bakad pasta med spenat och skinka

En variant på makaronipudding som tillagas med penne i botten och en äggstanning ovanpå med färskost, skinka och spenat.
Den är också god att värma nästa dag.

Betyg (3 röster)
Antal personer
4-6
Bakad pasta med spenat och skinka

Ingredienser

300 g pasta (penne)
1 paket fryst hel spenat (250 g)
200 g rökt skinka eller kalkon
4 ägg
250 g kesella (10 %)
2 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl riven lagrad ost

Tillbehör:
Stekta tomater

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Tina spenaten och koka pastan.

Strimla skinkan. Vispa ihop ägg, kesella, mjölk, salt och peppar.

Rör ner skinka och spenat i äggsmeten.

Låt pastan rinna av ordentligt.
Häll den i botten på en ugnssäker form.

Häll över äggsmeten och strö över osten.

Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter.
Visningar:
3448
Sparat:
111

LIKNANDE RECEPT

Pasta recept
Bettans goda pa..
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Köttfärsgratäng
av anenik
över 2 månader
Fläskfilé á la
över 2 månader
Krämig pastasal
av sajoh69
över 2 månader