Bakad vaniljkräm med honung och kanel

Bakad vaniljkräm med honung och kanel. Servera med frukt eller bär.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Bakad vaniljkräm med honung och kanel

Ingredienser

4 dl mjölk 3%
2 dl vispgrädde
3 ägg
1 rågad msk honung
1 tsk vaniljsocker
1 msk kanel

Gör så här

Värm ugnen till 160°. Hetta upp mjölk och grädde utan att låta det koka. Vispa ihop ägg och honung. Häll den varma gräddmjölken över äggen under vispning. Rör ned vaniljsockret. Häll krämen i en liten, låg, väl smord gratängform. Pudra ett lager kanel över. Ställ formen i ett större ugnsfast fat, som fyllts med vatten. Baka krämen i vattenbadet i ugn, cirka 45 minuter eller tills den precis stelnat. Servera den milda och fina vaniljkrämen med färsk frukt som på bilden eller frysta tinade bär, gärna varma.
Visningar:
2265
Sparat:
12

LIKNANDE RECEPT

Vaniljkräm recept
Hallonmuffins m..
av zonale
över 2 månader
Hallelulja mome
över 2 månader
Lyxiga sommarbu
av tina62
över 2 månader
Emils tårta..
av Lolan
över 2 månader
LCHF- Godaste H
över 2 månader
Berits
över 2 månader