Bakade tomater med Grevé och kallpressad rapsolja

Kallpressad rapsolja har en nötig smak som är en riktig fullträff ihop med ost. Välj svenska tomater när säsongen tillåter.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

5 dl små tomater, t ex vinbär eller cocktail
10 vitlöksklyftor
10 kvistar backtimjan eller timjan
1 msk rapsolja
havssalt
nymald svartpeppar
1/2 dl hasselnötter
200 g Grevé (vällagrad)
2 salladslökar
1/2 dl kallpressad rapsolja

Gör så här

Sätt ugnen på 150°. Lägg tomater, hela eller krossade vitlöksklyftor och timjankvistar i en ugnssäker form. Droppa över 1 msk rapsolja, salta och peppra. Baka tomterna i ugnen tills de har börjat torka ihop lite, 20-30 minuter. Låt svalna.

Rosta hasselnötterna gyllenbruna i 175° ugn eller i en torr het stekpanna. Gnugga bort skalet med hjälp av en handduk. Rumstemperera och tärna osten. Skär salladslöken i tunna skivor. Vänd försiktigt ihop nötter, ost, lök, rapsolja och tomatblandning.
Visningar:
683
Sparat:
2

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Köttfärsgratäng
av anenik
över 2 månader
Bacon- och ostg
av Cayene
över 2 månader