Bakelserutor

Denna kaka är snabb och lätt. Och gott blir det också. I detta recept heter kakan Bakelserutor, men jag har också ätit den som "Falsk potatisbakelse".

Betyg (12 röster)
Antal personer
1 långpann
Bakelserutor

Ingredienser

Botten:
4 st ägg
4½ dl socker
6 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 dl mjölk
200 g smält smör/margarin

Fyllning:
3 dl kall marsànkräm
200 g smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
300 g mandelmassa

Gör så här

Vispa ägg och socker poröst, tillsätt sedan de övriga ingredienserna, sist det avsvalnade smöret. Bred smeten på bakplåtspapper i långpanna. Grädda ca 15 min, 200 gr.

Rör samman ingredienserna till smörkrämsfyllningen, utom marsànkrämen. Blanda matskedsvis ner smörkrämen i marsànkrämen. Bred på fyllningen när kakan har svalnat. Garnera med finriven mandelmassa och sikta över lite kakao eller O´boy. Skär i passande rutor.
Visningar:
11982
Sparat:
411

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.