Bakewell Pudding

Det här är en lokal delikatess från Bakewell, Derbyshire i England. Den är baserad på ett misstag som i slutet visade sig vara en succé. Pröva den :)

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-6
Bakewell Pudding

Ingredienser

225 g mördeg
4 matskedar jordgubbs - eller hallon sylt
110 g mald sötmandel
110 g strösocker
50 g mjukt smör
3 uppvispade ägg

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.
Kavla ut mördegen tunt och lägg den i en inte allför djup pajform.
Pensla sylt över mördegen och låt det hela stå i kylskåp medan du gör fyllningen.

Fyllning:
Rör samman mandel, socker och de uppvispade äggen.
Häll fyllningen i pajformen och sprid ut den över sylten.
Grädda i ca 30 minuter eller tills fyllningen har stelnat.

Serveras varm eller kall med vispad grädde.
Visningar:
4123
Sparat:
74

LIKNANDE RECEPT

Mors kålpudding..
av UllaC
över 2 månader
Kålpudding ā la
över 2 månader
Kålpudding
av evaldo
över 2 månader
Choklad Maräng ..
av grill
över 2 månader
Kålpudding när
över 2 månader
Bättre än sex k
av Bodil56
över 2 månader