Baklava

Sött, men något för godisälskare!
Storbak?

Betyg (2 röster)
Antal personer
?
Baklava

Ingredienser

½ kg phyllodeg
5 dl mandel, grovt hackad
5 dl valnötter, grovt hackade
2 tsk kanel
½ tsk kryddnejlika
225 g smör

Sockerlag:
7½ dl socker
5 dl vatten
1 dl honung
2 msk citronsaft
2 msk vaniljsocker

Gör så här

* Blanda valnötter, mandel, kanel och kryddnejlika i en skål.
* Smält smöret.
* Pensla en form (långpanna).
* Täck botten och kanter med 4 degblad som penslats med smör.
* Lägg på ett lager nötter.
* Täck med 2 degblad, penslade med smör.
* Fortsätt så tills nötter och degblad är slut.
* AVSLUTA med 4 degblad.
* Skär baklavan i fyrkantiga bitar.
* Häll över resten av smöret, 200 grader, 30 min, fin färg.

Sockerlag:
* Koka socker, vatten, honung, vaniljsocker 5 minuter.
* Ta av kastrullen, tillsätt citronsaften.
* Häll den varma sockerlagen över baklavan, så fort den tagits ur ugnen.
* Låt stå och dra och svalna.
Visningar:
6682
Sparat:
68

LIKNANDE RECEPT

Baklava recept
Baklavas
över 2 månader
Baklava
över 2 månader
Sissis och syrr
av Sissi_D
över 2 månader
Baklava
av Angie87
över 2 månader
Baklava
av N85
över 2 månader
Baklava
av busgmn
över 2 månader