Bakpotatis med avokado

Bakad potatis är god att äta som den är men den smakar faktiskt ännu bättre med krämig avokadofyllning.

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 st

Ingredienser

8 bakpotatisar

Avokadokräm:
1 mogen avokado
2½ dl gräddfil

Grönsakssalsa:
1 röd paprika
1 gul paprika
1 liten silverlök
1 gurka
Rivet skal och saften av en citron

Gör så här

Värm ugnen till 200 grader. Skölj och kryssa potatisen med en kniv. Lägg dem på en ugnsfast form. Baka i ugnen ca 1 timma eller tills de är mjuka och skalet är lite sprött.

Dela avokadon och ta bort kärnan. Skeda ur fruktköttet, mosa det med en gaffel och blanda med gräddfilen. Eller lägg avokadokött och gräddfil i en matberedare/mixer och kör till en puré.

Skölj, kärna ur och tärna paprikorna. Skala löken och tärna den fint. Tärna gurkan. Blanda paprika, lök och gurka i en skål, tillsätt citronskal och citronsaft.

Dela potatisen i fjärdedelar och lägg upp dem på 8 tallrikar. Fördela avokadokrämen över potatisarna och toppa till sist med grönsakssalsan. Servera genast.
Visningar:
826
Sparat:
16

LIKNANDE RECEPT

Bakpotatis recept
Baconröra till ..
över 2 månader
Skagenröra på m
av Annafbg
över 2 månader
Skinkröra till ..
över 2 månader
Italiensk potat
över 2 månader
Frasig klyftpot
av ros
över 2 månader
Bacon-Cheddarrö
över 2 månader