Balsamvinägersås

Detta är en oehört god sås. Passar utmärkt till oxfilén.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Balsamvinägersås

Ingredienser

1 st Gul lök
2 st Vitlöksklyftor
7,5 dl Rödvin
1,5 st Köttbuljongtärning
200 gr Smör
20 st Svarta oliver
15 st Soltorkade tomater i olja
4 msk Balsamvinäger
1 dl Socker

Gör så här

Börja med att finhacka löken och vitlöken. Fräs löken och vitlöken i lite smör. Låt ej löken bli brun.

Häll i vinet, smula i buljongtärningen och låt det puttra i ca fem minuter. Häll i balsamvinägern och koka allt tills den reducerats till hälften.

Nu ska du hälla i sockret. Här gäller det att smaka av och hitta en balans mellan socker och balsamvinäger. När du känner att du hittat balansen slänger du i resten av smöret samt de finhackade oliverna och soltorkade tomaterna.

Låt det hela puttra en liten stund innan du serverar den.
Visningar:
6339
Sparat:
72
Parmalindad oxf..
av Maahl
över 2 månader
Stekt ankbröst
av jac
över 2 månader
Ugnsbakad hel e
över 2 månader
Oxrullader i gr
av mammis
över 2 månader
Fläskfilé med k
av lennali
över 2 månader