Bananformar

Goda mördegskakor med bananfyllning doppade i choklad.
Underbart gott!!!

Betyg (2 röster)

Ingredienser

Mördeg:
200 g smör
1 dl strösocker
6 dl vetemjöl

Fyllning:
6 cm mandelmassa
2-3 bananer
2 msk vatten
300 g kallt smör

Glasyr:
200 mörk choklad
1 msk matolja (eller annan neutral olja)

Gör så här

Mördeg:
Mixa ingredienserna i matberedare till en deg.
Tryck ut degen i små aluminiumformar (jag brukar själv använda små "flergångs" aluminiumformar, sådana som man gör mandelmusslor i fast mindre). Grädda i 200 grader till de fått fin färg. Ta ut dem ur formarna medan de är varma om "flergångs" används. Låt svalna. Använder du engångsformar kan kakorna svalna innan du lossar dem från formarna.

Fyllning:
Mixa mandelmassa, vatten och smör i matberedare till en jämn smet.
Mosa bananerna med en gaffel och blanda i hop med resten.
Fyll mördegsformarna med bananfyllningen. Ställ in i frysen tills de stelnat.

Glasyr:
Smält chokladen i vattenbad eller i mikron tillsammans med oljan. Doppa överdelen av kakorna i chokladen.

Njuuut!!!
Visningar:
2029
Sparat:
54

LIKNANDE RECEPT

Skumraketer
av MrsC
över 2 månader