Bananfyllda crêpes med chokladsås

En liten mäktig sak till efterrätt, gott med banan och choklad.

Betyg (1 röst)
Antal personer
12 st

Ingredienser

2 dl vetemjöl
1 1/2 dl vatten
3 ägg
1 msk socker
1 1/2 dl mjölk
75 g smält smör eller margarin

Fyllning:
4 bananer
Rivet skal och saft av 1 citron
2 msk honung

Chokladsås:
70 g mörk choklad, minst 70% kakaohalt
1 dl vispgrädde
2 msk smör
1 msk rom, smaksak
1 liten påse mandelspån

Gör så här

Rör samman mjöl och vatten till en slät smet.
Dela äggen och blanda ner äggulorna i smeten.
Tillsätt socker, mjölk och smält matfett i smeten. Vispa till en jämn smet.

Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör ner dem i smeten.

Hetta upp en crêpepanna eller liten stekpanna.
Smörj pannan till den första crêpen. Sen behövs det inte. Häll i lite smet och "vicka" lite på pannan så att smeten rinner ut. Stek crêpesen på båda sidorna. Lägg dem på en tallrik allt eftersom de blir klara.

Skala och mosa bananerna. Tillsätt rivet citronskal och pressad citronsaft. Smaka av med honung.

Lägg bananmoset i en liten kastrull och värm det.
Fördela fyllningen på pannkakorna och rulla samman dem.

Hacka chokladen i små bitar. Lägg dem i en kastrull tillsammans med grädden. Låt chokladen smälta under omrörning. Tillsätt smöret när såsen är blank och slät. Smaka av med rom om så önskas
.
Rosta mandelspånen lätt i en torr stekpanna.

Servera crêpesen med chokladsåsen och rostade mandelspån.
Visningar:
8190
Sparat:
30

LIKNANDE RECEPT

Crêpes recept
Västerbottenost..
av Queenie
över 2 månader
Underbara kakor..
över 2 månader
Mormors ljuvlig
över 2 månader
Åsas kycklingfy
av lennali
över 2 månader
LCHF Crepes / p
av Graff
över 2 månader
Crèpesrulle med
över 2 månader