Banankaka

En mycket god och saftig banankaka. Perfekt att göra om du har några bananer med brunt skal. Den övermogna bananen ger en god smak till kakan

Betyg (12 röster)
Antal personer
10 st
Banankaka

Ingredienser

3 ägg
1 dl brun farin
½ dl råsocker
½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 krm salt
3-4 mogna bananer
1 dl flytande eller smält margarin
5 dl vetemjöl
1 dl mjölk

Gör så här

(istället för brunt farin+råsocker kan du ta totalt 2 dl socker)

Vispa ägg och socker pösigt. Elvisp går att använda till hele detta recepetet. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, kanel och salt, rör till en jämn smet. Skala och mosa bananerna ordentligt med en gaffel. Tillsätt de mosade bananerna, margarin, vetemjöl och mjölk, rör allt till en jämn smet.

Häll smeten i en bröad form, ca 20 cm i diameter.

Grädda mitt i ungen i 175 graderr i 45 minuter.

Låt kakan svalna några minuter, vänd sedan över den på ett fat. Låt den svalna ytterligare med formen över.

Till servering kan de vara fint att skikta lite florsocker över, servera som den är eller med en kick grädde, vaniljvisp eller glass.

Banankakan håller sig bra i kulskåpen och blir nästan godare efter 1-2 dagar. Banankakan går bra att frysa
Visningar:
21580
Sparat:
565

LIKNANDE RECEPT

Banankaka recept
Banankaka
över 2 månader
Banankaka med t..
över 2 månader
Rabarber- och b
av cecland
över 2 månader
Banankaka
av jenny.s
över 2 månader
Rosendahls bana..
av TriBeca
över 2 månader