Banankaka med apelsinsås

Mums

Betyg (0 röster)
Antal personer
1 st

Ingredienser

50 g smör eller margarin
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
2 dl Havregryn
1 tsk bakpulver
2 bananer
1 dl mjölk

Apelsinsås:
1 äggula
½ dl socker
1 tsk rivet apelsinskal
1½ msk pressad apelsinsaft
1½ dl vispgrädde
1 äggvita

Gör så här

Smält matfettet och låt det svalna.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda mjöl, havregryn och bakpulver.
Rör ner blandningen i äggsmeten.
Mosa bananerna och tillsätt dem tillsammans med matfett och mjölken.
Rör om tills allt är blandet. Häll smeten i en smord och bröad form.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175°C, 40-50 min.
Apelsinsås:
Vispa äggula och socker pösigt.
Smaksätt med rivet apelsinskal och apelsinsaft.
Vänd försiktigt ner den
vispade grädden och den hårt vispade äggvitan.
Servera såsen till banankakan.
Visningar:
1320
Sparat:
8

LIKNANDE RECEPT

Banankaka recept
Grillad kalkonf..
av Alsing
över 2 månader
Banankaka
över 2 månader
Banankaka
över 2 månader
Banankaka med t..
över 2 månader
Rabarber- och b
av cecland
över 2 månader