Banankaka med nötter och choklad

En kaka som inte bara är god att äta utan också sprider en underbar doft i köket när den bakas!

Betyg (1 röst)
Antal personer
1 kaka

Ingredienser

100 g Mörk choklad
50 g hasselnötkärnor
2 stora, mogna bananer eller 3 små
100 g smör eller margarin
1 dl strösocker
2 ägg
4 dl vetemjöl
ca 1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel

Gör så här

Smörj och brös en limpform. Hacka choklad och nötter grovt och mosa bananerna. Rör smör och socker, tillsätt äggen ett i taget. Rör i bananmoset. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel som vänds ner i smeten.Vänd till sist ner choklad och nötter och häll smeten i formen. Grädda 40 min i 175 grader. Den kan både ätas ljumen från ugnen men är som godast om den får svalna och stå till sig ett par timmar innan. Det är meningen att den ska vara aningen kladdig i mitten men blir det för mycket kan man tyvärr känna en bismak av bakpulvret.

För att variera kakan kan man byta ströbrödet i formen till kokosflingor. Nötterna kan man byta till valnötter, cashewnötter eller jordnötter. Även styrkan på chokladen väljs efter tycke och smak.
Visningar:
3426
Sparat:
13

LIKNANDE RECEPT

Banankaka recept
Banankaka
över 2 månader
Banankaka
över 2 månader
Banankaka med t..
över 2 månader
Rabarber- och b
av cecland
över 2 månader
Banankaka
av jenny.s
över 2 månader