banankaka med pecannötter och cappuccino

supergod!!!!

Betyg (0 röster)
Antal personer
8-10

Ingredienser

200 g smör
4 ägg
2 dl råsocker
1 msk vaniljsocker
3 msk vatten
4 portionspåsar cappuccinopulver
3 1/3 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
80 g hackad mörk choklad
75 g pecannötter
3 bananer

Gör så här

1. rumstemperera smör och ägg i ca 1 timme.
2. sätt ugnen på 175. Rör smöret med sockret och vaniljsocker till en porös och luftig massa.
3. rör ner äggen ett o ett.
4. koka upp vattnet. Tillsätt cappuccinopulvret och rör ut det tills det löst sig. tillsätt det till smeten.
5. sikta i mjöl och bakpulver. blanda i chokladen och nötterna.
6. halvera bananerna på längden och skiva dom.
7. smöra och bröa formen. Häll i smeten och jämna till den.
8. Tryck i banan skivorna. Strö råsocker över och grädda i 40-50 minuter. Prova med en sticka att kakan är genombakad.
9. Pudra florsocker över kakan vid servering.
Visningar:
1344
Sparat:
15

LIKNANDE RECEPT

Banankaka recept
Cappuccinorutor
av Bodil56
över 2 månader
Banankaka
över 2 månader
Banankaka
över 2 månader
Banankaka med t..
över 2 månader
Rabarber- och b
av cecland
över 2 månader