Bananpaj karamell

Skalet till denna fantastiska paj innehåller lätt rostade havregryn. Grynen gör att pajskalet får en god, nötaktig smak som passar bra ihop med banan och karamell.

Betyg (0 röster)
Antal personer
10 st

Ingredienser

Pajdeg:
2 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl brun farin
125 g smör eller margarin

Fyllning:
2 bananer
1 burk lätt kesella
1 msk pressad saft av en citron
1 dl florsocker
1 dl vispgrädde

Karamellsås:
1 dl vispgrädde
0,5 dl mjölk
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Gör så här

Börja med pajdegen: Sätt ugnen på 200 grader. Rosta havregrynen i en torr, het stekpanna under omrörning tills de börjar få lite färg. Låt dem kallna.

Hacka samman rostade havregryn, mjöl, farin och matfett skuret i mindre bitar, gärna i en matberedare/mixer.

Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter. Grädda pajskalet på galler i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Låt det kallna.

Vispa grädde och vänd ner den i banankrämen.

Gör karamellsåsen: Koka upp grädde och mjölk i en kastrull.

Smält sockret i en stekpanna tills det blivit ljusbrunt. Häll i den heta grädden. Låt karamellsåsen koka ca 10 minuter. Låt den kallna.

Smaksätt karamellsåsen med vaniljsocker. Fyll pajskalet lite luftigt med bananfyllningen. Ringla karamellsåsen över. Servera genast.
Visningar:
2903
Sparat:
49

LIKNANDE RECEPT

Bananpaj recept
Bananpaj ā la T..
över 2 månader
Bananpaj med ma
av Ginas
över 2 månader
Banoffepaj
över 2 månader
Bananpaj med ch..
av Bodil56
över 2 månader
Ananas- och ban
av lennali
över 2 månader
Söt Bananpaj..
över 2 månader