Banantårta

Väldigt god, lite annorlunda än andra vanliga tårtor

Betyg (3 röster)
Antal personer
8-10 bitar
Banantårta

Ingredienser

8 msk rumsvarmt smör
6 dl mjöl
3/4 tsk natriumbikarbonat
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
4 dl farinsocker
3 stora ägg, separerade
2-3 bananer
1,5 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker

Fyllning och topping:
2,5 dl grädde
2 msk florsocker
1,5 dl gräddfil
3 bananer
2 msk smör
2 msk farinsocker
1,5 dl utspädd saft

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra 2 st formar, 20 cm i diameter.

Sila mjöl, bakpulver, natriumbikarbonat, salt, vaniljsocker, ställ åt sidan.
Rör smör och socker ljust och poröst, tillsätt äggulor en i taget.
Mosa bananerna i en annan skål och tillsätt mjölk.
Tillsätt mjölblandningen och banansmeten växelvis och avsluta då med mjölblandningen.
Vispa äggvitorna fasta tillsätt dem i smeten.
Häll smeten jämt i formarna.
Grädda i ugnen 30-35 min i mitten.
Låt kallna.

Vispa grädden med florsockret fast. Häll i gräddfilen.
Bred fyllningen mellan botten. Kyl i ca 1 tim.
Skiva bananerna. Smält smöret och häll i bananerna och tillsätt farinsocker, tills det blir gyllenebrunt i kastrullen.
Vänd på skivorna.
Tillsätt saften. Ta bort från värmen.
Lägg bananskivorna på tårtan och häll över sirapen och låt det droppa ner.
Visningar:
5421
Sparat:
50

LIKNANDE RECEPT

Banantårta recept
Banantårta med ..
över 2 månader
Rysk banantårta
av Schrum
över 2 månader
Eriks banantårt
över 2 månader
Snabblagad chok
över 2 månader
Banantårta
över 2 månader
Banantårta med
av Queenie
över 2 månader