Bangkok chicken

Den här kyckling grytan älskar alla.
*Det går lika bra med fläskkött, räkor, färsk kyckling ,stekt eller grillad kyckling.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4-6

Ingredienser

1 kyckling, grillad, 1 kg
1-2 rödlök
1 gul paprika
1 röd paprika
1-2 vitlök, klyftor
2 msk olja
5 dl grädde
1 tsk sambal oelek
1 dl bengal hot mango chutney
1 msk sweet hot chili sauce
2 msk ketchup eller tomatpuré
1 piri-piri, valfritt

Gör så här

Fräs 1-2 hackad rödlök med paprika (välj sorter efter humör och smak) i olja.
Blanda i en tsk sambal oelek (om man vill ha det lite starkare så kan man ha i Piri-Piri)och fräs ihop.
Jag använder 1 dl Bengal hot mango Chutney och en msk sweet chilisås.
Nu häller du på grädde (om man vill kan man pressa i en vitlök) I med kycklingen som du skurit i bitar (här är det fritt att variera fläskkött, räkor, färsk kyckling ,stekt eller grillad kyckling).
Jag tycker själv att det blir bäst med grillad/stekt kycklingkött, men originalreceptet är på rå färsk kyckling.
Låt detta koka ihop koktid beroende på kött eller skaldjur. Om du använder räkor skall de enbart värmas om de kokar blir de ju så sega.
Om det ser blekt och oaptitligt ut så tillsätt lite ketchup och sätt dit en bladpersiljekvist.
När man gör detta till många så gör jag redning och drygar ut.
Men till familjen så tar jag enbart grädde, detta är valfritt.
Gott till är jasminris och lättkokta sockerärtor. Smaklig måltid!!!
Visningar:
5587
Sparat:
68

LIKNANDE RECEPT

Makalös kycklin
av Marre73
över 2 månader
Höstig kyckling
av Marre73
över 2 månader
Supergod kyckli
av Marre73
över 2 månader
Thaiwok a la vi
av tina62
över 2 månader
Chicken Masala
av MrsC
över 2 månader
Chicken Thaiwok
över 2 månader