Banoffiepaj

Nu har jag testat att koka kondenserad mjölk! Krämig söt kolasås... Den kan användas till mer än det här receptet!

Betyg (7 röster)
Antal personer
8 st
Banoffiepaj

Ingredienser

200 g digestivekex
100 g smör , smält
400 g sötad kondenserad mjölk , 1 brk
3 st bananer , skivade
2 1/2 dl grädde
25 g dajm , krossad

Gör så här

Lägg den oöppnade burken med kondenserad mjölk i en kastrull och fyll på med vatten. Burken måste vara helt täckt med vatten, fyll på allt efterhand som det kokar bort. Låt koka i minst tre timmar, ju längre du kokar desto hårdare toffé blir det. (Man kan givetvis koka flera burkar på samma gång.)

Smula kexen i matberedare och blanda det med det smälta smöret. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ kallt till dess toffén är färdig.

Kyl den oöppnade burken i kallt vatten, låt den stå i en timme. Bred ut smeten över pajskalet. Skiva bananerna och lägg dem ovanpå. Vispa grädden och bred den över. Garnera med flisad choklad och eventuellt några bananskivor. Ställ kallt till serveringen.
Visningar:
16019
Sparat:
307

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE SÖKNINGAR