Barbecueräkor

Marinerade, grillade räkor, snabba att laga och himla goda.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1,5 kg oskalade vanliga räkor eller jätteräkor
Citronklyftor eller persiljekvistar till garnering
Olja till grillningen

Marinad:
1 msk majsmjöl
2 msk soja
1 msk vitt vin eller äppelcidervinäger
2 msk honung
2 msk tomatpuré
1 vitlöksklyfta , pressad

Gör så här

Blanda ut majsmjölet med sojan till en jämn konsistens. Tillsätt vin, honung, tomatpuré och vitlök. Blanda väl.

Skala räkorna men låt gärna stjärtskalet sitta kvar. Tillsätt räkorna och se till så att de täcks av marinaden. Täck över och marinera i kylskåp i minst en timme.

Hetta upp ugnens grill eller kolgrillen. Täck ett galler med aluminiumfolie och smörj alumniumfoliet med olja.

Grilla räkorna på det täckta gallret och pensla dem under tiden med marinaden. Vänd dem kontinuerligt tills de är genomvarma och färdiga, ca 5-8 minuter. Låt inte räkorna ligga för länge för då blir de sega. Garnera med citronklyftor och persilja och servera med ris och grönsallad.
Visningar:
1903
Sparat:
29

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.