Barbros Schwarzwaldtårta

En tårta komponerad av mig själv och som har blivit familjens favorit.

Betyg (6 röster)
Antal personer
8-10
Barbros Schwarzwaldtårta

Ingredienser

Nötbotten (räcker till 2 tårtor):
3 dl hasselnötskärnor
1 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 ägg
1½ dl socker
1 marängbotten

Till garnering:
4 - 5 dl vispgrädde
½ mörk blockchoklad
Kakao
Strösocker
En liten skvätt mjölk

Gör så här

Mal hasselnötkärnorna. Blanda dem väl med vetemjölet och bakpulvret. Äggen och sockret vispas poröst.
Rör ner nötterna i äggsmeten. Häll smeten i smord och bröad form. Grädda i ca 30 min i 175-200°.


Dagen före smältes blockchokladen och bres ut i ett lövtunt lager på ett smörpapper, vilket försiktigt läggs in i frysen och får stelna.
Dela den kalla nötbottnen i två delar. Använd den ena. Bred chokladsmet (kakao+socker+en skvätt mjölk) och ett litet lager vispad grädde på nötbottnen, lägg marängbottnen ovanpå. Spritsa resten av vispgrädden på kakan och runt kanten.
Blockchokladen tas nu fram och den tunna chokladkakan knäcks i oregelbundna bitar som ställs i grädden i ca 45° lutning . Även runt kanterna garneras med de tunna "chokladlöven".
Sist skiktas lite kakao över.

Eftersom nötkakan räcker till två tårtor och de färdiga marängbottnarna oftast säljs två och två gör jag oftast två tårtor på en gång.
Visningar:
14205
Sparat:
218

LIKNANDE RECEPT

Schwarzwaldtårt
av ros
över 2 månader
Schwarzwaldtårt
av ida85
över 2 månader
Enkel Schwarzwa
av MrsC
över 2 månader
Schwarzwaldtårt
av tina62
över 2 månader
Födelsedagstårt..
av Vixilia
över 2 månader
LCHF - Schwarsw
av CissiF
över 2 månader