Barnens mättande favoritbröd

När barnen blir tonåringar ökar helt plötsligt hungern. Dessa bröd "tvingade" de mig att baka för att hålla sig skapligt mätta fram till skollunchen. Jaja, de tog även musli o fil till. =)

Jättegott tillbehör till fisksoppan

Betyg (0 röster)
Antal personer
30 st

Ingredienser

5 dl vatten
½ dl olja(gärna oliv)
1 msk salt
½ dl brödsirap
1 påse torrjäst
linfrö
solrosfrö
ca 1-1,3 l mjöl beroende på sort. Jag brukar ta vetemjöl special och grovt dinkelmjöl. Man känner på degen när den är lagom hård.

Gör så här

Värm vattnet, häll det över olja, salt, sirap och ev olika frön. Tillsätt mjöl och torrjäst. Rör ihop degen i köksmaskin. Det brukar ta runt 5 min och när degen släpper från kanterna är det bra.Låt den jäsa ca 30-45 min.

Ta upp degen och arbeta igenom den. Dela den i två delar. Rulla ut varje del till en rulltårtas storlek(skivmässigt). Ta en degskrapa och dela längden i 2 cm tjocka skivor som läggs direkt på bakpappersklädd plåt. Det brukar bli en 12-15 bitar per rulle. Låt dem jäsa 30 min till och grädda sedan ca 10 min i 200 gr.
När de kallnat brukar jag dela dem och frysa in. De blir otroligt goda att rosta direkt från frysen.
Visningar:
3202
Sparat:
60

LIKNANDE RECEPT

Buavärstingen (
av LillaJa
över 2 månader
Grovt bröd med
av monbjon
över 2 månader
Grekiskt lantbr..
över 2 månader
Emmas Morotstza
över 2 månader
Finska rågkakor..
över 2 månader