Basilikabröd

Gott ihop med soppa! ;)

Betyg (0 röster)
Antal personer
12 st

Ingredienser

25 g jäst
3 dl vatten
1 tsk salt
3 dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl

Basilikaolja:
1/2 dl basilika
1 - 2 st pressad / finhackade vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
2 ml salt

Gör så här

Finfördela jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader.
Häll vatnnet över jästen och rör om tills det löst sig.
Tillsätt salt, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet.
Arbeta samman till en smidig deg.
Strö över mjöl och låt jäsa ca 30 min under duk.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den väl.
Rulla smala längder, skär 15 cm långa bitar och gör en knut.
Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ca 30 min.
Grädda sedan mitt i ugnen ca 12 min.
Blanda under tiden ihop basilikaoljan och pensla med den direkt efter gräddningen.
Servera bröden nygräddade.
Visningar:
992
Sparat:
6

LIKNANDE RECEPT

Basilikabröd recept
Basilikabröd me..
av Queenie
över 2 månader
Ost- och basili
av pihal
över 2 månader
Tomat och basil
över 2 månader
Basilikabröd
av Gnagett
över 2 månader