Basilikadoftande Kycklingpaj

Toppengod paj att ha på buffébordet och med sig på picknick.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

Pajbotten:
3 dl vetemjöl
½ dl parmesanost
125 g margarin
3-4 msk iskallt vatten

Fyllning:
5-6 dl urbenat stekt kycklingkött i bitar
3 bitar soltorkade tomater i olja, gärna med vitlök
1 stjälk bladselleri
50 g smulad ädelost
1 tsk torkad basilika
Lite peppar
3 ägg
2½ dl vispgrädde eller kaffegrädde

Gör så här

Hacka ihop ingredienserna till pajdegen. Klä en form, ca 27 cm i diameter, med degen. Nagga botten med en gaffel och kyl den ca 30 minuter.

Förgrädda den i 200 grader i ugnen i ca 7-8 minuter. Tag ut formen. Lägg på kycklingköttet och strö på finhackade soltorkade tomater, finstrimlad selleri och smula sist över osten. Krydda.

Vispa ihop ägg och grädde och häll blandningen över pajen. Grädda tills pajen fått en fin färg och fyllningen nästan stelnat, ca 35 minuter. Servera med en stor blandsallad.
Visningar:
1287
Sparat:
20

LIKNANDE RECEPT

Kycklingpaj recept
Kycklingpaj med..
över 2 månader
Kycklingpaj med
över 2 månader
Kerstins krämig
av Josses
över 2 månader
Den goda kyckli
av monfo
över 2 månader
Het kycklingpaj
av grill
över 2 månader