Bearnaisesås

Riktigt god. äkta bearnaisesås

Betyg (4 röster)
Antal personer
5-7
Bearnaisesås

Ingredienser

Reduktion:
1 gul lök.
ca: 1 dl vitvins vinäger.
1 msk gurkmejja.
dragon,körvel.
några persilje kvistar.
5 dl vatten.

Sås:
2 dl ägggula ( ca: 12 ägg)
reduktionen.
1 kg smällt smör
dragon
worcestersås
hackad persilja
salt,peppar

Gör så här

reduktionen:
Hacka upp löken grovt å lägg i en kastrull.
Tillsätt dom övriga ingredienserna men ta inte för mycket gurkmejja ( de ska ju inte vara gul som en curry sås)
låt koka upp tills du ha redusera bort nästan all vätska (ca: 1dl ska vara kvar)
Sila bort löken och persilje kvistarna.
Sen tillsätter du ägg gulorna å vispar tills den är fluffig. men de får int bli för varmt, då blir de bara en ägg röra.
Sedan tillsätter du de smälta smöret lite itaget medans du vispar. men om äggen är för kall kan såsen skära sig, men de syns om den håller på att skära sig, då e de bara att sluta he i smör och vispa mer. du ska inte he i mjölken som lägger sig på botten i smöret ( det vita ) När allt smör är i kan du börja krydda med hackad persilja, salt, vitpeppar, dragon,körvel,worcestersås och ev. pressa i lite citon
Visningar:
9504
Sparat:
68

LIKNANDE RECEPT

Bearnaisesås recept
Enklare bearnai..
över 2 månader
Bèarnaisegratin..
av boz1965
över 2 månader
Plankstek med f
över 2 månader
Kött fondue med..
över 2 månader
Lenas goda fisk..
över 2 månader
Plankstek black
av Gillsan
över 2 månader