Bef Stroganov

En läcker och lättlagad rätt - en tung rätt för hungriga magar om man väljer att servera kokta brödbollar till. Denna goda rätt tillägnades greve stroganov på 1800-talet och håller än.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-6

Ingredienser

600 g Oxfilé (entrecôte) i tunna skivor
2 skivade gula lökar
200 g färska champinjoner
Smör till stekning
1 st ättiksgurka
2 msk tomatpuré
½ tsk senapspulver
2,5 dl Kalvbuljong
1 dl vispgrädde
en skvätt sherry alt . pressad citron
Salt
vitpeppar
c:a 1 msk mjöl till redning
2 st stora klyftade tomater

Gör så här

Skiva löken och bryn den, lägg sedan 50% av löken i en gryta. Häll över kalvbuljongen, och låt det små puttra.
Tillsätt tomatpure/senapspulver.
Skär ättiksgurkan i fina tunna skivor.
Tillsätt sherry alt. pressad citron samt grädden
Lite salt/vitpeppar och red av grytan
Låt det gotta till sig lite. Lägg i tomat klyftorna.
Skiva upp oxfilén i tunna skivor.
Lägg sedan upp såsen på ett fat.
stek oxfilén hastigt och lägg den över såsen, dekorera med resten av löken. Och servera direkt och gärna på ryskt vis med kokta brödbollar. Se mitt recept Semmel knödel. (som kommer)
Visningar:
1485
Sparat:
15

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.