Belgiska våfflor

En våffla med vispad äggvita i stället för grädde. Då går det kanske
an att njuta stor portion vispad grädde till. Vaniljsmak är typisk för
belgisk våffla.

Betyg (1 röst)
Antal personer
12 st

Ingredienser

3 ägg
5 dl vetemjöl (300 g)
2 tsk bakpulver
2 msk florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
5 dl mjölk
1 msk olja, smör el margarin

Gör så här

1. Skilj vitorna från äggulorna. Blanda alla torra ingredienser.
2. Rör i mjölken lite i taget till en jämn smet. Tillsätt oljan och
äggulorna.
3. Vispa vitorna vita och blanka. Vänd ner i smeten, mjukt och lite
slarvigt.
4. Hetta upp våffeljärnet. Smöra eventuellt med flytande margarin.
Av två slevar smet blir det ungefär en lagg.
Grädda guldgula ca 2 min.
Visningar:
3610
Sparat:
86

LIKNANDE RECEPT

Våfflor recept
Våfflor med vis..
över 2 månader
Mosters frasiga
av emaxen
över 2 månader
Frasiga Våfflor
av SDMaya
över 2 månader
Våfflor
av lisa_s
över 2 månader
Frasiga våfflor
av Merit
över 2 månader
Gyllene våfflor
över 2 månader