Bellmans strömming

Den här senapsmarinerade strömmingen har fått sitt namn efter skalden Bellman. Stek den i smör och servera med exempelvis ett gott potatismos.

Receptet kräver att strömmingen marineras i ett dygn.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

600 g strömmingsfiléer

Marinad:
2 st ägg
2 dl vispgrädde
1 msk svensk senap
1 msk Colmans senapspulver
1 tsk salt

Till stekning:
Grovt rågmjöl
Salt
Smör

Gör så här

Börja med marinaden. Vispa ihop ägg och grädde med senap, senapspulver och salt. Lägg i strömmingsfiléerna och vänd dem noga i bunken så att marinaden täcker ordentligt. Låt stå kallt i ett dygn.

Vänd filéerna i grovt rågmjöl smaksatt med salt. Stek sakta i smör och servera direkt, gärna med potatispuré.
Visningar:
1280
Sparat:
31

LIKNANDE RECEPT

Strömming i ugn
av evaldo
över 2 månader
Kräftströmming
av matnytt
över 2 månader
Inlagd strömmin
av mammis
över 2 månader
Monikas vitlöks
över 2 månader
Strömmingslåda
över 2 månader
Strömmingslåda
över 2 månader