Bengaliska pannbiffar

Jättegoda biffar.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 msk färsk dragon
2 tsk olja eller margarin
1 vitlöksklyfta
1 msk vetemjöl
4 dl mellangrädde
2 msk fransk senap
2 gula lökar
2 röd lökar
1 purjolök
400 g blandfärs
1 dl (bengal hot) mango chutney
1 dl finhackad gräslök
1 krm cayennepeppar
1 ägg
Svartpeppar
Salt

Gör så här

Hacka dragonen och fräs den i en kastrull tillsammans med pressad vitlök. Tillsätt mjölk, mellangrädde, senap, salt och peppar. Rör om och låt puttra tills det tjocknar.

Strimla all lök och bryn i en stekpanna i 5-10 minuter.

Blanda färs, mango chutney och gräslök i en skål. Tillsätt cayennepeppar, ägg och salt. Blanda med en trägaffel.

Gör 4 biffar. Stek eller grilla ca 3-4 minuter per sida.

Servera biffarna med den stekta löken och dragonsåsen. Garnera gärna med några gräslöksstrån.
Visningar:
723
Sparat:
5

LIKNANDE RECEPT

Pannbiffar recept
Pannbiffar.
av fenne
över 2 månader
Pannbiff med lö
över 2 månader
Kebabsplit, hem..
av maxxess
över 2 månader
Köttfärslimpa
över 2 månader
Elsebeths Crebi
över 2 månader
Pannbiff med ug
över 2 månader