Bengaliska röda linser

Indisk rätt som serveras till currykryddade grönsaker.

Betyg (0 röster)

Ingredienser

225 g röda linser, tvättade och väl torkade
1 liten riven lök
1 liten bit färsk ingefära, skalad och riven
1/2 tsk gurkmeja
1/2 tsk chilipulver
1 krossad vitlöksklyfta
1 tsk salt
2 msk pressad citron
3 msk olja
2 stora skivade lökar 

Gör så här

Värm de torra linserna i en tjockbottnad gryta 1?2 minut. Tillsätt riven lök, ingefära, kryddor, vitlök, salt, citronsaft och så mycket vatten att det täcker. Koka upp och sjud på svag värme 1 timme, ju lägre temperatur desto bättre. Hetta upp oljan och värm den skivade löken. Mosa linserna lätt, blanda i löken, rör om och lägg på lock. Tag grytan från värmen och låt den stå 5 minuter innan den serveras.  
Visningar:
1303
Sparat:
13

LIKNANDE RECEPT

Absolut bästa f
av Marre73
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader
Fläskfilepanna
av Bojka
över 2 månader
Makalös kycklin
av Marre73
över 2 månader