Bernaisesås

Betyg (0 röster)
Antal personer
2 st

Ingredienser

3 äggulor
350 g smör
½ dl vinäger (helst vitvins-)
1 schalottenlök
fransk dragon 3-4 kvistar färsk eller motsvarande torkad eller saltad
Salt
Peppar
Chili

Gör så här

Hacka schalottenlökarna grovt och koka dem tillsammans med det grova från dragonkvistarna i vinäger och kryddor (det skall vara ganska mycket salt). Låt extraktet koka ihop tills det är ungefär 1,5 matsked kvar, mer ju ?starkare? sås man vill ha. Medan det kokar ihop smälter man smöret (1 min 40 sek i vår mikro). Sila sedan ifrån. Vispa upp äggulorna tillsammans med lite salt så att de tjocknar. Tillsätt sedan extraktet.Vispa ned det smälta smöret ungefär som när man gör majonnäs. När man har tillsatt allt smöret skall såsen ha tjocknat lite.Sedan sätter man in såsen i mikron (vår) på full effekt i 2 min. Sedan vispar man lite och kör c:a 20 sekunder till. Såsen är då ganska tjock. Ibland behövs några sekunder till.Kör man för länge skär såsen sig.När den är färdig tillsätter man den återstående, finhackade, dragonen.OBS! Det går inte att göra bernaisesås på ankägg.
Visningar:
5047
Sparat:
25

LIKNANDE RECEPT

Mias supergoda
över 2 månader
Helstekt fläskk
över 2 månader
Kycklinggryta m
över 2 månader
Kotlett med ost
över 2 månader
Plankstek
över 2 månader
Pastagratäng me
av anet
över 2 månader