Biff ā la Lindström

Gott

Betyg (5 röster)
Antal personer
4 st
Biff à la Lindström

Ingredienser

500 g finmald blandfärs
2 ägg
1 liten, finhackad gul lök
1 dl inlagda rödbetor i små tärningar
1 1/2 msk hackad kapris
1 msk konc. kalvfond
Salt
Peppar
Smör- och rapsolja

Gör så här

Hacka inlagda rödbetor och kapris ganska fint. Finhacka en liten gul lök. Blanda hacket med köttfärs och ägg. Krydda med koncentrerad kalvfond, salt och vitpeppar.

Forma fyra eller åtta ganska tjocka biffar. Gör man dem för tunna faller de lätt sönder vid stekningen.

Stek biffarna långsamt i lika delar smör och rapsolja. Beräkna stektiden till ungefär 4 minuter per sida. Skya med fettet lite då och då för att få riktigt saftiga biffar.

Biff à la lindström serveras med skysås och kokt potatis. Skyn får man genom att slå vatten och lite koncentrerad kalvfond i pannan sedan biffarna steks klart. Vispa ur pannan och sila skyn över biffarna
Visningar:
12554
Sparat:
228

LIKNANDE RECEPT

Absolut bästa f
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader