Biff Greta

Senapsmarinerad oxfilé serveras med råstekt potatis. En riktig klassiker!

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

600 g oxfilé
2 st gula lökar
10 st medelstora potatisar
Smör till stekning
3 msk ljus fransk senap
2 st äggulor
Salt
Peppar
Hackad persilja, till servering

Gör så här

Tärna köttet i drygt centimeterstora bitar. Skala och hacka löken fint.
Skala och skär potatisarna i centimeterstora tärningar. Koka potatistärningarna i lättsaltat vatten några minuter. Slå potatisen i durkslag och låt rinna av väl. Stek sedan potatisen färdigt i smör i en stekpanna.

Blanda senap, äggulor, lök och köttärningar i en bunke. Hetta upp en stekpanna ordentligt, smält en klick smör i pannan och stek köttblandningen hastigt, ungefär som en omelett. Salta och peppra.

Lägg upp potatis på ena halvan av ett uppläggningsfat eller tallrikar och kött på den andra.

Strö hackad persilja över och servera genast.
Visningar:
1957
Sparat:
59

LIKNANDE RECEPT

Broccoligratäng
av anenik
över 2 månader
Köttfärsbiffar
över 2 månader
Smörgåstårta – ..
av lennali
över 2 månader
Kinagryta fläsk
över 2 månader
Ost- och baconf
över 2 månader
Supergod smörgå..
över 2 månader