Biff i rödvinsmarinad

Smakrik marinad är utmärkt att möra och smaksätta biffar med. Den kan också användas till hela stekar.

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 st

Ingredienser

8 urskurna , mörade biffar à 150 - 175 g
2 msk grovkornig senap
½ dl chilisås
2 msk röd vinbärsgelé
2½ dl rött vin
Saften av en citron
2 vitlöksklyftor
Olja till grillgallret eller grillpannan

Gör så här

Putsa biffarna rena från fett och senor. Skär ett par snitt i biffarna så att marinaden lättare kan tränga in i köttet. Lägg biffarna i en låg form.

Blanda senap, chilisås, vinbärsgelé, vin, citronsaft och pressad vitlök. Häll marinaden över biffarna och täck med plastfolie. Låt stå i kylskåpet ca 30 minuter, gärna längre. Ju längre köttet marineras desto mer smak får det. Om tiden tillåter så låt det gärna marineras över natten.

Gör iordning en fin grillbädd med vitglödande kol eller värm grillpannan på högsta värme. Pensla grillgallret eller pannan med olja. Grilla biffarna 10 cm från värmen, ca 4 minuter på var sida för rosa kött inuti eller till önskad genomstekning. Pensla då och då med marinaden.

Låt köttet vila 2 minuter innan det ska serveras. Bjud på grönsaker efter eget tycke och smak till köttet.
Visningar:
2722
Sparat:
35

LIKNANDE RECEPT

Rödvinsmarinad recept
Pikant rödvinsm..
av lennali
över 2 månader
Rödvinsmarinad
över 2 månader
Rödvinsmarinad
över 2 månader
Rödvinsmarinad
över 2 månader
Rödvinsmarinad
över 2 månader
Rödvinsmarinad
av tina62
över 2 månader