Biff med grönpepparsås

Den pikanta grönpepparsåsen sätter piff på det mesta, i detta fall en mör ryggbiff på spenatbädd.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 ryggbiffar à 125 g
1 paket djupfryst spenat
½ msk smör eller margarin
2 vitlöksklyftor

Såsen:
2 msk margarin
1 ½ msk vetemjöl
3 ½ dl buljong
½ - 1 tsk kinesisk soja
2 tsk tomatpuré
½ - 1 tsk krossade grönpepparkorn
2 ½ dl matlagningsyoughurt

Gör så här

Ta fram biffarna en stund före tillagningen. Torka och putsa dem. Tina spenaten och låt rinna av.

Hetta upp smör i en stekpanna på medelvärme. Pressa i vitlök och låt fräsa. Bryn varje biff i vitlöken ca 8 minuter totalt. Lägg biffarna på ett fat och täck med folie.

Hacka spenaten grovt. Koka under tiden upp lite vatten i en hög kastrull. Lägg spenaten i en sil, sätt silen i kastrullen, täck med lock och ånga spenaten tills den är varm, ca 5 minuter. Låt den rinna av.

Smält margarinet till såsen på medelvärme. Rör ner mjölet och fräs det ljusbrunt under omrörning. Späd med buljong. Tillsätt soja, tomatpuré och pepparkorn. Låt sjuda under omrörning ca 5 minuter tills såsen tjocknat. Sänk värmen och vispa ner youghurten. Koka upp och sjud i ca 5 minuter.

Fördela spenaten på varma tallrikar. Lägg ryggbiffen på spenaten och skeda över grönpepparsås. Servera genast. Grillade tomater och knapriga vitlöksbröd är goda tillbehör.
Visningar:
4724
Sparat:
68

LIKNANDE RECEPT

Grönpepparsås recept
Baconlindad flä
av Namnam1
över 2 månader
God grönpeppars
över 2 månader
Superläcker pas
av LaJefa
över 2 månader
Pannbiff med gr
över 2 månader
Grönpepparsås
av Namnam1
över 2 månader