Biff med grönpepparsås och klyftpotatis med timjan

Härlig pepparbiff med örtkryddad potatis är läcker bjudmat.

Betyg (6 röster)
Antal personer
2 st
Biff med grönpepparsås och klyftpotatis med timjan

Ingredienser

2 ryggbiffar, ca 2 cm tjocka
Salt
Peppar
2 tsk grönpeppar, torkad
2 tsk matfett

Sås:
1 ½ dl vatten
2 msk kalvfond, konc
2 dl minifraiche eller liknande, 5 %
1 tsk skånsk senap
1 tsk tomatketchup
1 tsk grönpeppar , torkad

Potatis:
400 g potatis, fast sort
2 tsk flytande matfett
Timjan
flingsalt

Gör så här

Gör klyftpotatisen först. Skölj och skrubba potatisen. Dela den i klyftor. Lägg den i en ugnssäker form. Tillsätt flytande matfett. Ta med händerna och massera in matfett på ytan av potatisen. Strö över timjan och flingsalt. Tillaga potatisen i mitten av ugnen, ca 15 minuter.

Torka av köttet med hushållspapper. Salta och peppra med smulad grönpeppar. Värm stekpannan med matfett. Låt fettet tystna och bryn sedan biffarna på medelvärme, ca 2 minuter per sida. Lägg dem i en ugnssäker form och fortsätt tillagningen i ugnen ca 5 minuter.

Låt köttet vila innan det skärs upp i bitar.

Rör ner 1 ½ dl vatten i stekpannan tillsammans med kalvfond, minifraiche, senap och ketchup. Tillsätt extra grönpeppar och låt såsen sjuda under omrörning, ca 3 minuter. Smaka av såsen.

Servera köttet med sås, klyftpotatis och sallad.
Ugn: 225º
Visningar:
21342
Sparat:
320

LIKNANDE RECEPT

Baconlindad flä
av Namnam1
över 2 månader
God grönpeppars
över 2 månader
Superläcker pas
av LaJefa
över 2 månader
Pannbiff med gr
över 2 månader
Grönpepparsås
av Namnam1
över 2 månader
Kycklingfilé i
över 2 månader