Biff med kaprissås

Kapris är en fin krydda som inbjuder till nya smakupplevelser. Som smaksättare i såser är den ofta perfekt, som här till brynta, saftiga biffar av fin nöt - mustigt och ljuvligt gott.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500 g mört nötkött utan ben, t.ex. utskuren biff
2 msk smör eller margarin
2 gula lökar
1 msk kapris
1 msk senap
1½ tsk salt
½ tsk vitpeppar
2 msk vetemjöl
3 dl vatten eller köttbuljong
1½ dl gräddfil eller crème fraiche
Ev lite soja

Gör så här

Skär köttet i ganska tjocka skivor. Hetta upp matfettet i en stekpanna och bryn köttskivorna. Ta sedan upp dem ur pannan.

Skala och hacka löken och fräs den i det matfett som är kvar i stekpannan. Tillsätt kapris, senap, salt och peppar och rör om ordentligt.

Rör ut mjölet i vatten eller buljong och häll det i stekpannan. Låt såsen sjuda 3-5 minuter. Lägg ner köttet i såsen och låt eftersteka sakta ca 5 minuter eller tills köttet är mört. Pröva med en sticka.

Tillsätt gräddfilen och smaksätt ev med mera kryddor. Om såsen är för ljus så färgsätt den med lite soja. Servera gärna direkt ur stekpannan.

Servera med råstekt potatis och kokta grönsaker t.ex. morötter och sockerärter.
Visningar:
2208
Sparat:
12

LIKNANDE RECEPT

Kaprissås recept
Grillad laxsida..
över 2 månader
Entrecote med r
av Fin
över 2 månader
Gös med bacon-
av katta66
över 2 månader
Stekt sill med
av Emma2
över 2 månader
Grillad tonfisk
över 2 månader
Torskrygg med k
av ovalen
över 2 månader