Biff med parmesan

På bara en halvtimme lagar du denna läckra filé med örtwokad lök och smakrik parmesanost.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 skivor filé av nöt à ca 150 g
1 tsk grovmalen svartpeppar
1 dl torrt rödvin

Till löken:
300 g små pärl , - shalotten- eller salladslökar
1 msk olivolja
2 msk vitvinsvinäger
2 tsk råsocker
1 tsk färsk timjan

Till serveringen:
60 g parmesanost
Ångkokta grönsaker
Ev senap

Gör så här

Putsa köttet och bind ev ett bommullssnöre runt varje biff för att hålla samman dem. Gnid in köttbitarna med peppar och låt dem marinera i vinet i ca 10 minuter.

Skala löken. Dela ev större lökar i mindre bitar. Hetta upp oljan på medelvärme i en fettsnål stekpanna eller i en wok, tillsätt lökarna och låt dem brynas i 5 minuter.

Häll på vinäger, socker och timjan och lägg på ett lock. Sänk värmen och låt löken sjuda ca 10 minuter eller tills den är mjuk.

Förbered grillen och hetta upp kolen eller sätt elgrillen på hög värme. Pensla grillgallret, eller en grillpanna, med olja och grilla köttet ca 3-4 minuter på varje sidan till önskad steknivå.

Lägg upp köttet på ett serveringsfat. Lägg lökarna vid sidan om och strö över tunna skivor av parmesanost. Servera biffarna tillsammans med ångkokta grönsaker och gärna en god senap.
Visningar:
849
Sparat:
10

LIKNANDE RECEPT

Kycklinggratäng
över 2 månader
Krämig pastasal
av sajoh69
över 2 månader
Broccoligratäng
av anenik
över 2 månader
Köttfärsbiffar
över 2 månader
Smörgåstårta – ..
av lennali
över 2 månader
Smarrig och krä..
över 2 månader