Biff med parmesan och vitlök

Festlig och god lövbiff.

Betyg (0 röster)
Antal personer
2 st

Ingredienser

3/4 dl grovriven parmesanost (gärna parmesan reggiano)
1 stor vitlök, krossad
1/2 gul lök, finhackad
1 dl hackad persilja
1/2 msk enkel konjak
1 äggula
salt
svartpeppar
2 (ā 150 g) lövbiffar
smör
1 burk (280 g) böngroddar
1 röd paprika, strimlad
grovklippt persilja
1/2 msk whisky

Gör så här

Blanda parmesanosten med löksorterna, persilja, whisky och äggula. Salta och peppra köttet. Fördela parmesanröran och vik ihop köttet till börsar. Stek dem i smör. Ta upp köttet och häll böngroddarna i fettet efter köttet tillsammans med paprikan och persiljan. Salta, peppra och tillsätt konjaken.
Hetta upp och servera tillsammans med köttet.
Visningar:
856
Sparat:
6

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Fantastisk räkp
över 2 månader