Biff med rödlöksmarmelad, ädelost och rostad sparrispotatis

Jag gillar ryggbiff, men den bör vara rätt så marmorerad i köttet. Detta är gott.

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st
Biff med rödlöksmarmelad, ädelost och rostad sparrispotatis

Ingredienser

4 skivor ryggbiff, ca 700 g
2-3 msk olivolja
Vatten eller rött vin till skysky
700 g sparrispotatis, tvättad och delad

Rödlöksmarmelad:
5 rödlökar, strimlade
1 msk smör
1 dl flytande honung
½ dl rödvinsvinäger
1 krm salt
70 g krämig ädelost

Gör så här

Börja med potatisen:
Sätt ugnen på 225 grader. Häll oljan i en långpanna. Bred ut potatisen med snittsidan ned och rosta den i mitten av ugnen ca 25 minuter tills potatisen får fin färg.

Rödlöksmarmelad:
Mjukstek löken i smöret i en vid panna utan att den tar färg. Rör i honung, vinäger och salt. Låt det sjuda utan lock i ca 10 minuter till en simmig konsistens. Ta kastrullen från värmen. Smula i osten UTAN ATT RÖRA OM.

Biffarna:
Stek biffarna i lite matfett på näst högsta värme ca 3 minuter på varje sida. Salta och peppra. Lyft ur biffarna och vispa ur pannan med lite vatten eller rött vin.

Servera biffarna med sparrispotatisen, rödlöksmarmeladen och skyn. Bjud gärna lätt kokta grönsaker eller en sallad till.
Visningar:
13532
Sparat:
92
Ankbröst med sp..
över 2 månader
Rödlöksmarmelad
av LillaJa
över 2 månader
Rödlöksmarmelad
av Annafbg
över 2 månader
Getosttoppade f
av UllaC
över 2 månader
Lökmarmelad
av MrsC
över 2 månader
Rödlöksmarmelad
av MrsC
över 2 månader