Biff teriyaki

Med färdig teriyakisås gör du snabbt och lätt en japansk klassiker.

Betyg (5 röster)
Antal personer
2 st
Biff teriyaki

Ingredienser

200 g lövbiff
½ gul lök
1 morot
150 g svamp, t ex shiitake eller champinjoner
100 g broccolibuketter
Salt
Peppar
1 msk japansk soja
Ca: 2-3 msk teriyakisås

Gör så här

Strimla köttet. Skala och skiva löken tunt. Skala och strimla moroten fint. Ansa och skiva svampen. Dela broccolin i mindre bitar.

Bryn köttet i lite matfett tills det har fått färg. Krydda med salt och peppar. Tag upp köttet.

Fräs lök, morötter, broccoli och svamp i lite matfett tills löken är mjuk och glansig.

Lägg tillbaka köttet och tillsätt soja och teriyakisås. Låt allt puttra samman några minuter. Smaka av. Bjud kokt ris till.
Visningar:
10699
Sparat:
130

LIKNANDE RECEPT

Broccoligratäng
av anenik
över 2 månader
Köttfärsbiffar
över 2 månader
Smörgåstårta – ..
av lennali
över 2 månader
Kinagryta fläsk
över 2 månader
Ost- och baconf
över 2 månader
Supergod smörgå..
över 2 månader