Biffar på viltfärs

Enkel fest rätt.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-5

Ingredienser

700 g fin viltfärs
1 1/2 dl crčme fraiche
2 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
1 kryddmått malen svartpeppar
1 ägg
smör till stekning
300 g hackade kantareller
3 msk smör
2 1/2 msk vetemjöl
2 1/2 – 3 dl matlagningsgrädde
1 tsk soja

Gör så här

Blanda köttfärsen med crème fraiche, senap, salt och peppar till en jämn smet och rör i ägget.
Forma till biffar (inte så tjocka) och stek i panna på medelvärme, 3–5 minuter, tills biffarna är genomstekta.
Ta biffarn ur pannan.
Smält 3 msk smör i en kastrull och fräs den hackade svampen.
Strö över mjölet och späd med grädden.
Låt koka på svag värme under omrörning i 10 minuter.
Lägg tillbak biffarna så att dom blir varma
Smaka av med soja, salt och peppar. Servera med kokt potatis och gelé.
Visningar:
3212
Sparat:
10

LIKNANDE RECEPT

Broccoligratäng
av anenik
över 2 månader
Köttfärsbiffar
över 2 månader
Kinagryta fläsk
över 2 månader
Ost- och baconf
över 2 månader
Strimlad biff m
över 2 månader
Fläskfilé i här
över 2 månader