Biffcurry från Malaysia

Det här är en traditionell malaysisk rätt som tillreds på mindre än en timme men som ändå får originalgrytans fyllighet.

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

1 kg grytbitar
1 gul lök
2 msk smör eller margarin
2 vitlöksklyftor
1 tsk malen ingefära
1 burk Mussaman currysås
2½ dl vatten

Till riset:
1½ dl långkornigt ris
1 gul lök
6 dl kycklingbuljong

Gör så här

Rumstemperera och putsa köttet. Skala och hacka 1 gul lök. Smält matfettet i en stor stekgryta. Fräs lök och grytbitar snabbt tills köttet är vackert brynt runt om.

Skala och finhacka vitlöken och blanda ner den tillsammans med ingefära och currysås i 2½ dl vatten.

Lägg på locket, koka upp och låt småputtra ca 40 minuter eller tills köttet är mört och såsen har tjocknat. Rör om då och då.

Hacka den andra löken och häll ner den tillsammans med riset och kycklingbuljongen i en kastrull. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda under lock ca 20 minuter eller tills all vätska har kokat in. Låt riset stå 5 minuter under lock innan det serveras till grytan.

Egen Mussaman currysås: Mixa ihop 1 msk fiskfond, 1 gul lök, 2 vitlöksklyftor, 1 grön urkärnad chilifrukt och 1 tsk paprikapulver.
Visningar:
1739
Sparat:
12

LIKNANDE RECEPT

Biffcurry recept
Het biffcurry m..
över 2 månader
Biffcurry
av MrsC
över 2 månader
Exotisk biffcur
över 2 månader
Thailänsk biffc
över 2 månader
Biffcurry från ..
över 2 månader
Biffcurry på sv..
över 2 månader