Biffgryta

Servera med ris.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500 g grytbitar av nöt eller nötstek
2 gula lökar
2 dl vatten
1 kalvbuljongtärning
2 msk kinesisk soja
½ tsk grovmalen svartpeppar
1 dl matlagningsgrädde
Idealmjöl

Gör så här

Skär köttet i mindre bitar, ca 2-3 cm kuber, om du använder nötstek.
Koka upp vatten och buljongtärning i en gryta.
Rör i soja och peppar.
Skala lökarna och skär i ringar.
Lägg löken och köttet i buljongen.
Låt koka på medelstark värme i 35-40 minuter så att köttet blir mört.
Rör om någon gång då och då.
Rör i grädden och rör ner idealmjöl till önskad tjocklek på såsen och låt koka ett par minuter.
Visningar:
1103
Sparat:
10

LIKNANDE RECEPT

Biffgryta recept
Strimmelbiffgry..
över 2 månader
Lövbiffgryta me
av UllaC
över 2 månader
Biffgryta
över 2 månader
Chilistark biff
av marwis
över 2 månader
Maya´s Kinagryt
av SDMaya
över 2 månader
Pasta med biffg
över 2 månader